martes, 8 de abril de 2008

Real decret


El paper que té el llenguatge audiovisual i les TIC en el currículum d’Educació Infantil és molt important, ja que en l’actualitat els nens/es estan constantment rodejats d’aparells electrònics i vivim en una societat moderna que utilitza les noves tecnologies per a quasi tot.

El llenguatge audiovisual i de les tecnologies de la informació i la comunicació es troba dins de l’àrea de; llenguatges: comunicació i representació.

En el real decret, es parla d’una primera aproximació dels nens i nenes cap a les tecnologies de la informació i la comunicació.

En el currículum també intervé el llenguatge audiovisual, que entre altres, es considera bàsic per enriquir les possibilitats d’expressió i contribueix al desenvolupament de la competència comunicativa.

En el decret es diu que el llenguatge audiovisual i de les TIC, requereix en la vida infantil, un tractament educatiu que, a partir de l’ús apropiat, inici als xiquets i xiquetes en la comprensió dels missatges audiovisuals i en la seva utilització adequada.

També es diu que és té que iniciar al nen/a en la utilització d’instruments tecnològics com l’ordinador, la camera, etc., com a elements de comunicació, arrimar-los a produccions audiovisuals com pel·lícules, dibuixos animats o videojocs, que diferencien progressivament entre la realitat i la representació audiovisual i que agafin consciència de la necessitat d’un ús moderat dels mitjans audiovisuals i de les TIC.

En quant a l’avaluació dels nens i nenes es valorarà la capacitat per expressar-se i comunicar-se i el gust per experimentar i explorar en el llenguatge audiovisual i les TIC.

No hay comentarios: