jueves, 13 de marzo de 2008

Blogs d'interès educatiu.

He seleccionat 12 blogs que parlen de l’educació infantil i les noves tecnologies, alguns es centren més en l’educació infantil i altres en les noves tecnologies.

Dels 12 blogs que he seleccionat, els 5 que mes m’han agradat han sigut els següents:

http://alicieta.blogia.com/

L’entrada que més m’ha cridat l’atenció d’aquest blog ha sigut la que porta per títol, Les noves tecnologies i l’educació infantil, ja que parla de que actualment les noves tecnologies tenen un paper molt important en la vida de les persones i per tant, també en l’educació i que per això mateix es té que introduir des de l’educació infantil i que té que ser una experiència més d’aprenentatge que consideri les característiques evolutives del nen.

http://antoniamateos.wordpress.com/

D’aquest blog he triat la següent entrada: La importancia de las TIC en el aula de Educación Infantil (http://antoniamateos.wordpress.com/2008/02/18/la-importancia-de-las-tic-en-el-aula-de-educacion-infantil/), que comenta que el ordinador es té que utilitzar com un recurs més per als mestres i per als nens.

http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/

En aquest blog, es parla de les TIC i l’entrada que he triat ha sigut aquesta: Las TIC en infantil (http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/2008/02/19/las-tic-en-infantil/), es parla d’una experiència que es va realitzar en un CEP d’introducció de les TIC en l’aula d’Infantil.

http://paramejorarenlastic.blogspot.com/

Aquest blog també m’ha agradat ja que es pot trobar molta informació de noves tecnologies relacionades amb l’educació i l’entrada que més m’ha sorprès ha sigut la que porta per títol: Innovación en la educación (http://paramejorarenlastic.blogspot.com/2008/01/imnovacin-en-la-educacin.html), que parla d’instal·lar ordinadors en l’aula encara que no s’està portant a terme és una iniciativa que s’està pensant seriosament.

http://peremarques.blogspot.com/

En aquest blog he elegit l’entrada que es diu: INVESTIGACIONES DIM: Cómo nos pueden ayudar las TIC a enseñar y a aprender (http://peremarques.blogspot.com/2007/08/investigaciones-dim-cmo-nos-pueden.html). En aquestes investigacions s’ha conclòs que si les TIC s’utilitzen de forma adequada, faciliten el treball del docent i contribueixen a l’aprenentatge dels alumnes.


Ara passaré a comentar el blog que més m’ha sorprès i m’ha agradat:

http://blogviatger2008.blogspot.com/

D’aquest blog, que es com un diari on escriuen alumnes de Magisteri d’Educació Infantil, l’entrada més important és: Ús de les TIC en educació (http://blogviatger2008.blogspot.com/2008/03/s-de-les-tic-en-educaci.html), és el que m’ha sorprès més ja que parla de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), com a objecte d’aprenentatge, com a mitjà per a aprendre i com a suport a l’aprenentatge. A través de les noves tecnologies els nens i nenes es familiaritzen amb l’ordinador i adquireixen les destreses per a utilitzar-lo correctament i veure la utilitat que té per als estudis i també par a la vida quotidiana, és un gran suport d’aprenentatge perquè pots trobar molta informació que et pot ser de gran ajuda sense oblidar que és un mitjà per a aprendre nous conceptes ja que en l’aula l’ordinador també té el seu espai, on els alumnes a través de les classes poden ampliar coneixements i adquirir-ne de nous.

Nom de l’autor/a: Elisabet (Grup 4 Magisteri Infantil).

Nom del blog: NTAE Magisteri Infantil – UA, un blog viatger per a perdre’ns entre TIC i Infantil.

Enllaç al blog: http://blogviatger2008.blogspot.com/


Aquestos blogs els he buscat en Technorati i Google Blogs i he triat els que més m’han agradat.

D'entre tots els que vaig visitar els més interessants són:

http://alicieta.blogia.com/

http://antoniamateos.wordpress.com/

http://becrigo.blogspot.com/

http://blogviatger2008.blogspot.com/

http://cecybarajasf.wordpress.com/

http://fatima-orggestioncentros.blogspot.com/

http://jflopezlombardo.blogspot.com/

http://mariarodriguezcaride.wordpress.com/

http://paramejorarenlastic.blogspot.com/

http://peremarques.blogspot.com/

http://recursosii.blogspot.com/

http://rociocabanillas.blogspot.com/


El que he après amb aquesta activitat, ha sigut a buscar i relacionar molts blogs que tracten les mateixes temàtiques, a part també m’he informat de les noves tecnologies a l’educació infantil i a l’escola en general i he pogut comprovar que són essencials i molt importants per a l’educació del nen/a, ja que vivim en una societat molt desenvolupada on la tecnologia juga un paper fonamental i per tant, tens que tindre coneixements informàtics per a poder desenvolupar-te amb facilitat en la vida quotidiana.

No hay comentarios: